Op 21 mei 2019 werd het Automotive Schadeseminar gehouden op de Automotive Campus in Helmond. Voorafgaand aan het plenaire deel werd er een bezoek gebracht aan de innovaties van Lightyear (zonnecelauto), Inmotion (laadinfrastructuur), Rijkswaterstaat (verkeerscontrole) en XYZ Automotive (auto-ombouw naar EV’s).

Tijdens het plenaire ging het over de vraag of de schadebranche nu angstig moet zijn voor autonome auto’s, of vormen ze een uitdaging die met beide handen moet worden aangegrepen? Verwacht dit scenario niet voor 2040, zo luidde de prognose van Dariu Gavrila, professor bij de sectie Intelligent Vehicles van TU Delft. De tweede spreker, directeur Fred Slikker van Solera Nederland, toonde wat dit in de praktijk betekent. De schadelast is sinds 2015 met 11 procent gestegen, de onderdeelkosten stegen in die periode met 24 procent. Tesla telt gemiddeld het hoogste aantal schadegevallen. Slikker ziet echter een groter probleem: namelijk de uitdaging op het gebied van repareerbaarheid. De meeste innovatie zit misschien wel in nieuwe materiaalsoorten, zoals carbon fibre, aluminium en magnesium. 

Dat de branche op het gebied van opleiding en personeel uitdagingen heeft, bleek ook tijdens de paneldiscussie tussen Gerda Lauwers (Autoschade Theo Lauwers), André van der Grift (gedragswetenschapper) en Anton Cornelissen (medeoprichter Autotech). Als branche moeten we meer samenwerken met scholen om te zorgen dat de opleidingen voldoende aansluiten.

Voor het evenement wordt ‘de bovenkant’ van de schadeherstelbranche uitgenodigd: opdrachtgevers (verzekeraars en lease), leveranciers (zoals paint, non-paint en equipment), ketendirecties en de grotere schadebedrijven. Het evenement bestaat uit een officieel seminardeel en eindigt traditioneel met een netwerkborrel.


Bekijk hier de sfeerimpressie van het Automotive Schadeseminar 2022. 

Bekijk hier de Automotive Schadetalkshow van 2021. 
Bekijk hier de Automotive Collision Talkshow van 2020.
Lees de samenvatting over het Automotive Collision Experience 2019
Bekijk hier de sfeerimpressie van het Automotive Schadeseminar 2019.
Bekijk de video van het Automotive Schadeseminar 2019.
Bekijk hier de sfeerimpressie van het Automotive Schadeseminar 2017.
Bekijk de video van het Automotive Schadeseminar 2017.

Sfeerimpressies van vorige edities:
201620152014201320122011 & 2010

Onze opdrachtgevers